Manieren om je haar te laten krullen

Heb je zin in een lekkere krul in het haar? Maar weet je niet precies hoe? Dan kun je dit uiteraard eenvoudig laten verzorgen door een kapper. Maar er zijn ook zeker manieren om zelf eenvoudig aan de slag te gaan met het krullen van je haar. Hieronder enkele manieren om je haar te laten krullen.

Rollers

Waarschijnlijk ken je deze methode nog wel van je moeder of oma die met een duster om en een hoofd vol rollers de kamer binnen kwam lopen. Dit is de meest klassieke manier op je haar te laten krullen. Vaak werden deze rollers eerst warm gemaakt voordat ze in het haar werden gerold. Tegenwoordig bestaan er ook zelfklevende rollers of rollers die je niet meer hoeft te verwarmen, ideaal dus. Ben je hier niet zo handig in of heb je er geen zin in? Ga dan langs bij een krullenkapper om je haar mooi te laten krullen voor een speciale gelegenheid of gewoon zomaar omdat je er zin in hebt.

Papillotten

Deze staafjes, vaak van schuim gemaakt, kun je eenvoudig in je haar draaien zonder hiervoor warmte nodig te hebben. Je kunt zelfs slapen met papillotten in je haar. Door eerst je haar uit te borstelen en daarna te beginnen met het opsteken van de bovenkant van het haar, krijg je het mooiste resultaat. Je pakt een pluk vast en rolt deze tot aan de aanzet in de papillot. Hoe meer papillotten, hoe kleiner de krul.

Haarband

Ben je niet zo handig met kapsels en nieuwe zaken uitproberen? Gebruik dan een eenvoudige elastieken haarband en rol daar plukjes omheen tot je geen haar meer over hebt. Als je hier vervolgens mee gaat slapen, zul je de volgende ochtend wakker worden met een krullenbos.

Föhnen

Heb je nat haar? Wikkel dan plukjes haar om je vinger en föhn dit droog. Zo ontstaan er ook krullen. Zeker als je het vervolgens verstevigd met haarlak zal het extra goed blijven zitten.

Stijltang en vlechten

Deze combinatie zorgt ook voor vlechten. Heb jij nat haar? Doe er dan een grote vlecht of meerdere kleine vlechtjes in. Als je hier vervolgens mee gaat slapen, zul je ook wakker worden met krullen. Wil je ’s ochtends vroeg pas je haar krullen? Maak dan een vlecht en ga daar overheen met een hete stijltang om hetzelfde effect te krijgen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *