Visgraatvlecht
Door een vlecht te dragen, kan je een uniek kapsel creëren. Dit komt puur doordat elke vlecht anders is. Maar, in de praktijk zien we één soort vlecht toch als meeste terugkomen; de visgraatvlecht. Deze vlecht heeft meerdere prettige eigenschappen, waardoor deze vlecht veel toegepast wordt.

Een van de prettige voordelen van een visgraatvlecht is dat deze vlecht relatief makkelijk te maken is. Hierdoor hoef je er ’s ochtends niet al te veel tijd aan te besteden. Bovendien is het niet al te ingewikkeld, waardoor je ook bij je vriendinnen een dergelijke vlecht kunt maken.

Als we naar een visgraatvlecht kijken, ziet deze er best ingewikkeld uit. Schijn bedriegt echter. Hoe je een visgraatvlecht kunt maken, lees je hieronder. Door onderstaande stappen te volgen, kan je een visgraatvlecht maken. Een dergelijke vlecht ziet er strak en fraai uit. Bovendien is een visgraatvlecht geschikt om op een doordeweekse dag op je werk te dragen, maar óók op een leuk feestje in het weekend.
Visgraatvlecht maken

Het maken van een visgraatvlecht is over het algemeen niet al te lastig. We weten wel uit ervaring dat het steeds beter lukt naarmate je het vaker doet. Met onderstaande stappen is het in ieder geval mogelijk om een prachtige visgraatvlecht te maken.

Stap 1

Allereerst verdeel je je haar in twee grote delen. Je maakt daarbij een duidelijk scheiding in het midden. Hierbij kan je direct een keuze maken; wil je een strakke vlecht of een meer warrige vlecht? Als je een strakke vlecht wil, kan je een kam gebruiken. Als je het liever iets warriger hebt, kan je het beste je handen gebruiken.

Stap 2

Pak een dunne lok van je haar uit de buitenkant van het linker gedeelte van je haar. Trek deze lok over dit linker gedeelte heen en haal hem onder het rechter gedeelte door.

Hoe meer haar je pakt, hoe simpeler de vlecht er uit komt te zien. Als je continue een klein plukje haar pakt, ben je langer bezig. De vlecht ziet er dan aan het einde echter wel bijzonder fraai uit.

Stap 3

Herhaal stap 2, maar pak dan een dunne lok van je haar uit de buitenkant het rechter gedeelte. Haal deze over het rechter gedeelte van je haar heen en haal hem onder het linker gedeelte van het haar door.

Stap 4

Herhaal stap 2 en stap 3. Je kunt dit net zo lang blijven herhalen, totdat je haar ‘op’ is.

Stap 5

Als de vlecht netjes aangebracht is, kan je met een haar elastiekje een knoop aan de onderkant van je haren maken. Dit is eigenlijk de kers op de taart; je visgraatvlecht ziet er prachtig uit.