Franse vlecht

Als je een vlecht gaat maken, kan je tussen verschillende technieken kiezen. Dat is dan ook één van de leuke aspecten aan een vlecht. Een vlecht ziet er niet alleen prachtig uit, maar is bovendien ook nog eens uniek. Je kunt een vlecht namelijk volledig naar eigen wens maken, waarbij je ook je eigen creativiteit kunt gebruiken.

In het dagelijkse leven zie je echter meerdere soorten vlechten veelvuldig terug komen. Een duidelijk voorbeeld daarvan is de zogeheten Franse vlecht. Deze vlecht dankt zijn naam aan de Franse techniek voor het vlechten. Dit is een unieke manier, waarover je hieronder meer kunt lezen.

Volg onderstaande stappen, zodat je zonder al te veel moeite een prachtige Franse vlecht kunt maken. Deze vlecht staat leuk op doordeweekse dagen als je op je werk bent. Ook in de weekenden doet deze vlecht het echt super.
Franse vlecht maken stap voor stap uitgelegd

De ervaring leert dat het maken van een Franse vlecht wel enige oefening vereist. Als je de Franse vlecht meerdere keren gemaakt hebt, krijg je er een bepaalde handigheid in. Daarmee wordt het alleen maar makkelijker in de toekomst om deze vlecht te maken.

Stap 1

Bij de eerste stap is het noodzakelijk om je haar goed te borstelen of te kammen. Zorg ervoor dat alle klitten uit het haar verdwenen zijn.

Stap 2

Maak een scheiding in een gedeelte van het haar. Waar je de scheiding maakt, begint de Franse vlecht. Als je een hoge Franse vlecht wilt, moet je bovenaan je hoofd beginnen.

Stap 3

Deel vervolgens dit gedeelte van het haar weer in drie stroken. Zorg ervoor dat deze stroken tot aan het einde van het kapsel helemaal gescheiden zijn.

Stap 4

Pak vervolgens het rechter gedeelte en strook deze over het middelste gedeelte heen. Pak daarna het linker gedeelte en strook deze over het middelste gedeelte heen. Door deze bewegingen zijn de gedeeltes van je haar van plek verwisseld. Het meest linker gedeelte van je haar is nu wat voorheen het middelste gedeelte van je haar was.

Stap 5

Zorg ervoor dat je wat haar aan de rechterkant van je hoofd toevoegt. Voer vervolgens weer stap 4 uit: Pak vervolgens het rechter gedeelte en strook deze over het middelste gedeelte heen. Pak daarna het linker gedeelte en strook deze over het middelste gedeelte heen.

Stap 6

Doordat de plekken van de gedeeltes telkens veranderen, komt er een uniek patroon in je haar. Dat vormt dan ook de basis voor de Franse vlecht. Volg continue deze stappen, zodat het haar continue op de juiste plek terecht komt:

Pak vervolgens het rechter gedeelte en strook deze over het middelste gedeelte heen. Pak daarna het linker gedeelte en strook deze over het middelste gedeelte heen.

Stap 7

Als je eenmaal aan het einde van je haar aangekomen bent, kan je de finishing touch aan de Franse vlecht geven. Hier kan je een haarstrikje, haarelastiekje of clip voor gebruiken.