3 tips om je haar weer gezond en sterk te maken

Je haar wordt iedere dag blootgesteld aan allerlei invloeden van buitenaf. De wind, de regen, maar ook de wijze waarop je je haar behandeld zijn van invloed op haar conditie. Klaag je altijd over het feit dat je haar dof oogt, snel klit en snel splijt? Dan is de kans groot dat je dit ook voor een groot deel zelf in de hand hebt. Niet uit onwil, maar simpelweg door een gebrek aan kennis. De meeste mensen hebben namelijk geen enkel idee hoe ze hun haar gezond en sterk kunnen houden. Ze zijn dagelijks op zoek naar manieren om hun haar te verzorgen, de leukste haarstijlen uit te proberen, maar vergeten de basis van haarverzorging. Tijd om daar verandering in te brengen. Met de volgende drie eenvoudige tips kun jij jouw lokken voortaan gezond en sterk houden.

1.    Bespaar niet op shampoo

Dit is één van de meest voorkomende fouten en direct ook eentje die gemakkelijk voorkomen kan worden. Hoe verleidelijk is het om gebruik te maken van budgetshampoos. Waarom zou je immers enkele euro’s uitgeven als je ook voor een klein bedrag een grote fles kunt kopen? Het is toch maar shampoo? Als je dit denkt, dan heb je het goed mis. De shampoo die je gebruikt is namelijk van grote invloed op de conditie van je haar. Kies daarom altijd voor kwalitatieve merken. Zo weet je zeker dat deze de juiste ingrediënten bevatten om je haar gezond te houden. Kies bijvoorbeeld voor de producten van Kérastase. Zij beschikken over diverse lijnen voor alle verschillende haartypes. Zo is er altijd wel een shampoo die bij jouw haar past.

2.    Regelmatige kappersbezoekjes

Met name vrouwen gaan gemiddeld veel te weinig naar de kapper. Vaak onder het mom: ik wil mijn haar laten groeien. Maar wist je dat je haar juist minder goed groeit als je kappersbezoekjes overslaat? De punten splijten en het haar kan niet meer gezond groeien. Daarom is het verstandig om minimaal eens in de twee á drie maanden even je haar bij te laten punten. Dit kost weinig tijd of geld en doet wonderen voor de conditie van je haar.

3.    Was het minder vaak

Bijna iedere dag staan we wel even onder de douche of gaan we in bad. Bijna routinematig spoel je ook direct het haar even uit en gebruik je je shampoo en conditioner. Maar wist je dat elke dag je haar wassen helemaal niet goed is? Hierdoor droog je je haar uit, zal je gekleurde haar sneller vervagen, oogt het vetter en zal het geheel minder gezond ogen. Het is daarom beter om de wasbeurten te minimaliseren tot maximaal drie keer per week. Dat is in het begin vaak even wennen. Ook voor je haar. Misschien merk je de eerste week dat je haar sneller vet lijkt te worden. Na enkele weken ga je echter al verschil merken. Je haar oogt gezonder, ziet er stralender uit en heeft ook minder nodig.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *