Waterval vlecht
Vind jij het leuk om continue met je kapsel te experimenteren? Vind je het bovendien lekker om je haar vast te hebben, maar ben je geen al te grote fan van een staart? In beide gevallen willen we je aanraden om eens naar een vlecht te kijken. Je kunt een vlecht op vele manieren maken, waardoor je een unieke uitstraling aan je haar kunt geven.

Als je op zoek naar een fraaie vlecht bent, kunnen wij je de waterval vlecht aanraden. Deze vlecht ziet er opvallend én fraai uit. Het laat je kapsel stralen en daarmee ga jij ook vanzelf stralen.

Met onderstaande stappen is het niet al te moeilijk om zo’n vlecht te maken. Lees onderstaande stappen door en probeer nadien om een waterval vlecht aan te maken. De ervaring leert dat je dit een aantal keer moet proberen, voordat het eindresultaat perfect is.
Waterval vlecht maken

Volg onderstaande stappen, zodat je op een snelle en gemakkelijke manier een waterval vlecht kunt maken.

Stap 1

Bij een waterval vlecht is het belangrijk dat je haren goed geborsteld zijn. Begin daar dus mee. Gebruik een kam of borstel om je haren perfect te borstelen.

Stap 2

Maak met een puntkam een scheiding aan de rechterkant van je hoofd. Op de plek waar jij de scheiding maakt, gaat de vlecht beginnen.

Stap 3

Pak het vervolgens het haar aan de rechterkant van de scheiding vast. Verdeel dit plukje haar in 3 delen en maak een kleine invlecht. Vlecht deze drie delen op de manier zoals je gewend bent.

Stap 4

Herhaal dit net zo lang totdat de vlecht naar wens is. Je merkt dat de vlecht over de gehele breedte van je haar doorgevoerd wordt op deze manier. Des te langer je doorgaat, des te meer je vlecht op een waterval begint te lijken. Daar komt de benaming voor deze vlecht dan ook vandaan.

Tip: je kunt ook aan beide kanten beginnen met stap 2. In dat geval komen de vlechten in het midden van je kapsel bijeen. Je creëert daarmee een behoorlijke grote en ruige waterval; ook erg leuk!