Kinderen kapsels

Niet alleen mannen en vrouwen kunnen vele kanten met hun kapsel op. Dat geldt ook zeker voor kinderen. Een leuk kenmerk van kapsels voor kinderen is dat je zonder beperkingen je creatieve geest tot uiting kan laten komen. Het haar van kinderen groeit namelijk lekker snel weer aan, zodat je het één en ander kunt experimenteren.

Als je op zoek naar een leuk kapsel voor je kind bent, is het wel belangrijk om zijn/haar mening mee te nemen. Je kind moet zich lekker voelen met het desbetreffende kapsel. Laat hem/haar dus uiteindelijk de keuze maken, zodat je niet met een ongelukkig kind te maken hebt.

Ook kan het leuk zijn om je kind zelf met gel of wax aan de gang te laten gaan. Kijk maar eens wat hij/zij er zelf van maakt, zodat je dit wellicht in het vervolg vaker kunt doen. Al met al kan je ontzettend veel verschillende kapsels bij je kind aanbrengen. Naar welk soort kapsel gaat jouw voorkeur uit?

Meisjes
Als je een klein meisje hebt, kan je leuk experimenteren met het haar. Maak twee leuke knotjes van het haar of breng een bijzondere vlecht aan. Een vlecht staat ook bij kinderen erg leuk, mede doordat een leuk strak of warrig eruit kan komen te zien. Laat je creativiteit de vrije loop gaan en maak het kapsel van je dochter een waar succes.

Bij jonge meisjes kan je bovendien experimenteren met verschillende soorten vlechten. Je kunt kiezen voor een haarband vlecht; dat ziet er erg schattig uit. Maar, ook een Franse vlecht, een waterval vlecht en een visgraatvlecht zien er allemaal erg leuk uit. Bovendien kan je nog variëren tussen een warrige look of een strakke look.

Jongens

Ook voor jongens zijn er vele leuke en stoere kapsels denkbaar. Bij jongens kan je ook kiezen tussen lang, kort of halflang haar. Eigenlijk kan je alle kanten op. Je ziet tegenwoordig jongens ook bijvoorbeeld met een leuk knotje aan de bovenkant, terwijl de zijkanten opgeschoren is.

Voor jongens is het niet al te moeilijk om een leuk kapsel te bedenken. Ook kan het wel eens leuk zijn om het kapsel flink kort te laten knippen óf om dit juist lang te laten groeien. De haarlengte speelt bij jongens namelijk een belangrijke rol bij de uiteindelijke uitstraling van het kapsel.

Ongeacht of je kind een jongen of een meisje is; je hebt de keus uit zeer veel verschillende kapsels. Ons advies is wel om je kinderen mee te laten beslissen, zodat zij ook zelf blij zijn met hun kapsel!