Haarband vlecht

Het maken van een vlecht is over het algemeen niet al te lastig. Dat geldt zeker voor de visgraatvlecht en de waterval vlecht. Deze twee varianten van een vlecht zijn relatief makkelijk te maken. Als we naar de Franse vlecht kijken, zien we dat dit al iets ingewikkelder wordt.

Als je het jezelf écht iets moeilijker wilt maken, moet je voor de haarband vlecht gaan. Het maken van een haarband vlecht is niet al te makkelijk. Maar, je creëert hiermee wel een unieke en zeer fraaie vlecht. Het is bovendien een vlecht die je niet al te vaak tegenkomt, waardoor je ongetwijfeld de show steelt.
Haarband vlecht maken

Ben je benieuwd hoe je een dergelijke haarband vlecht moet maken? Gebruik onderstaande stappenplan, zodat je de basisprincipes onder de knie kunt krijgen. Je gaat ongetwijfeld merken dat je enige oefening nodig hebt om een haarband vlecht écht goed te kunnen maken.

Stap 1

Voor een haarband vlecht is het belangrijk dat je haar vrij van klitten is. Was en kam je haar dus grondig.

Stap 2

Maak een scheiding in het midden van je hoofd. Het is belangrijk dat deze scheiding helemaal van je oor tot je oor loopt.

Tip: wil je een strakke vlecht? Zorg er dan voor dat je scheiding behoorlijk strak kamt.

Stap 3

Kam het haar vervolgens horizontaal over je hoofd, waarbij je in het midden van de scheiding richting één oor kamt. Maak vervolgens van dat pluk haar drie gelijke delen.

Stap 4

Begin nu met het aanbrengen van een normale vlecht. Pak het rechter gedeelte en sla dit over het middelste gedeelte heen. Doe dit ook met het linker gedeelte enzovoort enzovoort.

Stap 5

Tijdens het vlechten pak je echter elke keer een extra stukje haar mee. Dit stukje haar dient als aanvulling op de standaard drie gedeeltes. Neem dit stukje haar ook mee tijdens de vlecht.

Stap 6

Doordat je elke keer een extra stukje haar pakt, wordt de vlecht vanzelf steeds iets breder. Dat brengt een leuke dimensie aan je vlecht.

Stap 7

Ben je bij je andere oor uitgekomen? Dan heb je de vlecht helemaal afgerond. Maak het af met bijvoorbeeld een haarelastiekje of clip.