Kort kapsel
Enkele jaren geleden stond Britney Spears met een kaalgeschoren hoofd op het podium. Dit riep destijds behoorlijk veel reacties op, waarbij het merendeel negatief was. Eigenlijk heeft Britney Spears sindsdien wel een nieuwe trend in het leven geroepen. Vrouwen zien er namelijk ook prachtig uit met kort haar. Ja, we weten dat Britney Spears helemaal kaal was. Dat was de overtreffende trap. Maar, anno 2019 kan je prachtige kapsels met kort haar maken.

Met een kort kapsel kan je ongelooflijk veel kanten op. Je kunt kiezen voor een behoorlijk strak kapsel, waarbij gel/wax een bepalende rol speelt. Je kunt er echter ook voor kiezen om een weinig gestructureerd kapsel aan te brengen. Met name met kort haar kan dat ongelooflijke leuke resultaten opleveren.
Inspiratie

Door de jaren heen zijn er steeds meer unieke kapsels voor kort haar bedacht. In de afgelopen jaren zien we bijvoorbeeld een nieuwe trend; het aanbrengen van een (dun) lijntje in je kapsel met een tondeuse of scheerapparaat. Een dergelijk subtiel lijntje kan je haar er heel anders uit laten zien.

We willen je dan ook adviseren om eens rond te neuzen naar leuke inspiratie. Kijk bijvoorbeeld eens in een grote stad naar de kapsels van alle mensen. Zie je daar toevallig iets leuks tussen zitten? Ga dan gewoon experimenteren. Dat is ons belangrijkste advies.

Haar groeit namelijk vanzelf weer aan. Als je een verkeerde keuze maakt, loop je daarom maar een beperkte tijd met het ongewenste kapsel. Na enige tijd kan je het kapsel namelijk weer volledig naar eigen smaak maken. Dat geldt dus met name voor de korte kapsels, waarbij je al snel vele kanten op kunt. Als je langer haar hebt, duurt het aangroeien hiervan uiteraard (veel) langer.

De kleur van het haar

Korte kapsels kan je in feite met alle haarkleuren ongelooflijk leuk maken. Sterker nog; de haarkleur speelt hier geen al te belangrijke rol bij. Als je helemaal uniek wilt doen, kan je jouw korte kapsel ook in verschillende kleuren doen. Daarmee creëer je een uniek en stoer kapsel.