Welke soorten vlechten zijn er?
Ben jij een liefhebber van unieke kapsels? Draag je bovendien graag je haar in een vlecht? Als je op beide vragen volmondig ‘ja’ geantwoord hebt, hebben wij interessante informatie voor je. Op deze pagina kan je namelijk alle informatie over de verschillende soorten vlechten vinden. Wist jij namelijk dat er ongelooflijk veel verschillende soorten vlechten bestaan? Nee? Ja, het is echt zo.

Een vlecht is namelijk nooit hetzelfde. Als jij vandaag een vlecht in je haar doet, ziet deze er anders uit dan de vlecht die je gister in je haar gedaan had. Dit heeft onder andere te maken met de conditie van je haar en de manier waarop je de vlecht aangelegd hebt.

Voordat je een vlecht aan gaat leggen, moet je eerst bepalen welke soort vlecht je wilt hebben. Eigenlijk onderscheiden we vier hoofdvarianten van een vlecht:

Visgraat vlecht
Een visgraat vlecht ziet er stijlvol en prachtig uit. Deze vlecht kan je eigenlijk op elke dag van de week dragen. Het laat je haar op een comfortabele manier stralen.

Overigens wordt de visgraat vlecht door vele gezien als de standaard vlecht. Het is een vlecht die aan de achterzijde van je haar aan gelegd wordt. Je verdeelt het haar in twee delen en maakt een scheiding in het midden. Vervolgens kan je deze twee delen op de normale manier vlechten.

Tip: wil je een slordige vlecht hebben? Pak dan plukken haar met een ongelijke dikte en lengte. Wil je juist een nette vlecht hebben? Zorg dan dat je bij beide delen haar met een gelijke dikte pakt.

Waterval vlecht
We kunnen absoluut zeggen dat een waterval vlecht één van de meest unieke varianten is. Het is een variant die er bijzonder gelikt en stijlvol uit ziet. Je haren worden op een soort van golvende manier in een vlecht gedaan, waardoor je een prachtige vlecht krijgt.

Tip: als je een écht mooie waterval vlecht wilt, moet je je haar eerst goed borstelen. Haal alle knopen en klitten uit je haar. Met glad en strak haar kan je de waterval vlecht nóg mooier er uit laten zien.

Franse vlecht

Een Franse vlecht wordt veelal als de klassieker van het vlechten gezien. Het maken van een Franse vlecht is ook moeilijker dan de hierboven genoemde varianten.

Het verschil met een visgraat vlecht is dat je bij een Franse vlecht drie delen haar maakt. Op die manier creëer je meer dimensie in je vlecht.

Haarband vlecht

Bij deze laatste variant hebben we het over een vlecht die over de breedte van je hoofd loopt. Deze vlecht is meestal bij het voorhoofd te zien en lijkt daardoor op een haarband. Je kunt er echter ook voor kiezen om een normale haarband te hebben en dat te combineren met een bijzondere vlecht. Aan jou de keus! Dat is dan ook het leuke van het dragen van een vlecht; je kunt alle kanten op.