Taper fade

Taper fade: de ultieme gids voor de perfecte haarstijl

De taper fade is een van de meest populaire en veelzijdige kapsels van dit moment. Deze stijl is geliefd bij mannen van alle leeftijden en wordt vaak gezien in verschillende variaties. Of je nu op zoek bent naar een strakke, professionele look of iets meer casual en edgy, de taper fade biedt talloze mogelijkheden. In deze gids duiken we diep in wat een taper fade precies is, hoe je deze kunt krijgen en hoe je hem kunt onderhouden.

Wat is een taper fade?

Een taper fade is een populaire haarstijl waarbij het haar geleidelijk van lang naar korter wordt geknipt naarmate je van boven naar onder gaat. Deze techniek creëert een vloeiende overgang die strak en netjes oogt. Het kenmerkende van een taper fade is dat het haar bij de slapen en de nek geleidelijk korter wordt geknipt, wat resulteert in een naadloze overgang van langer haar bovenop het hoofd naar zeer kort haar of zelfs de huid aan de zijkanten en achterkant.

Deze begint meestal bij de slapen en loopt door naar de nek. Het kapsel wordt vaak gekozen vanwege zijn veelzijdigheid en strakke, nette uitstraling. Er zijn verschillende varianten van de taper fade, elk met hun eigen unieke kenmerken, zoals de low taper fade, mid taper fade, high taper fade, temple fade, en skin fade.

Verschillende soorten taper fades

Er zijn verschillende soorten taper fades die je kunt overwegen, elk met hun eigen unieke uitstraling:

 • Low taper fade: Deze stijl begint laag bij de oren en geeft een subtiele, nette look. Het is ideaal voor mensen die een conservatiever kapsel willen dat toch modern is.
 • Mid taper fade: Dit is een middenweg tussen de low en high taper fade. Het begint iets hoger dan de low taper fade en biedt een goede balans tussen strak en casual.
 • High taper fade: Deze stijl begint hoog op het hoofd, vaak rond de slapen, en geeft een gedurfdere, opvallendere uitstraling. Het is perfect voor degenen die een meer uitgesproken look willen.
 • Temple fade: Ook wel de Brooklyn fade genoemd, deze stijl focust op de tempels en geeft een scherpe, duidelijke overgang rond de slapen.
 • Skin fade: Dit is een extreme vorm van taper fade waarbij het haar geleidelijk wordt vervaagd tot op de huid. Het resultaat is een ultra-strakke look die bijzonder populair is bij moderne, trendy kapsels.

Hoe krijg je een taper fade?

Het krijgen van de perfecte taper fade vereist vaardigheid en precisie. Hier zijn de stappen die een kapper doorgaans volgt om een taper fade te creëren:

 • Voorbereiding: Het haar wordt eerst gewassen en gedroogd. Dit zorgt ervoor dat het haar schoon en gemakkelijk te knippen is.
  Bepalen van de fade lijn: De kapper bepaalt waar de fade moet beginnen. Dit hangt af van het type taper fade dat je wilt.
 • Knippen: Met een tondeuse begint de kapper het haar vanaf de fade lijn naar beneden korter te knippen. De lengte wordt geleidelijk verminderd om een vloeiende overgang te creëren.
 • Vervagen: Het vervagen wordt gedaan met behulp van verschillende opzetstukken voor de tondeuse. Dit zorgt voor de geleidelijke overgang van lang naar kort haar.
 • Afwerking: De kapper gebruikt een schaar en een kam om eventuele onregelmatigheden glad te strijken en de look te perfectioneren.

Onderhoud van je taper fade

Een taper fade ziet er het beste uit als het goed onderhouden wordt. Hier zijn enkele tips om je taper fade fris en strak te houden:

 • Regelmatig bijwerken: Een taper fade vereist regelmatig onderhoud. Bezoek je kapper elke 2 tot 3 weken om je fade bij te werken en scherp te houden.
 • Gebruik van producten: Gebruik stylingproducten zoals pommade, gel of wax om je haar in model te houden. Dit helpt ook om de strakke lijnen van je fade te accentueren.
 • Thuis onderhoud: Tussen de kappersbezoeken door kun je een tondeuse gebruiken om de zijkanten en de achterkant van je hoofd bij te houden. Zorg ervoor dat je een opzetstuk gebruikt dat bij de lengte van je fade past.
 • Haarverzorging: Houd je haar en hoofdhuid gezond door regelmatig te wassen en te conditioneren. Gebruik producten die passen bij jouw haartype om droogheid of overmatige vettigheid te voorkomen.

Waarom kiezen voor een taper fade?

Er zijn verschillende redenen waarom de taper fade zo populair is:

 • Veelzijdigheid: De taper fade kan worden aangepast aan verschillende haarlengtes en -texturen. Of je nu krullend, steil, dik of dun haar hebt, er is een taper fade die bij je past.
 • Onderhoudsvriendelijk: Hoewel het regelmatig bijwerken vereist, is een taper fade relatief onderhoudsvriendelijk. Het vergt minder dagelijkse styling dan sommige andere kapsels.
 • Professionele look: De strakke en nette uitstraling van een taper fade maakt het ideaal voor zowel professionele als casual omgevingen.
 • Trendy en modern: De taper fade is een trend die niet snel uit de mode raakt. Het biedt een moderne look die altijd in stijl is.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *